Infectiepreventieweek 2025
Gepubliceerd op: 02-04-2025
Van 19 tot en met 23 mei is het weer zover: de jaarlijkse Infectiepreventieweek! Tijdens deze week vragen de negen regionale AMR Zorgnetwerken extra aandacht voor infectiepreventie. Dit doen ze om bewustwording rondom infectiepreventie te vergroten en actie te stimuleren. Alle activiteiten zijn gratis te volgen en waar kan, wordt accreditatie aangevraagd. Ontdek alle activiteiten!
Evenementen in die week
Webinar ‘Informele zorg en infectiepreventie’ in samenwerking met Vilans
Wil je samenwerken met familie, verwanten en vrijwilligers op het gebied van infectiepreventie, maar weet je niet waar te beginnen? Of vraag je je af wat je van hen kan verwachten op het gebied van hygiëne? In dit webinar nemen we je stap voor stap mee hoe je binnen jouw organisatie aan de slag kan op dit thema, van het begin tot aan de praktische uitvoering.
- Datum: dinsdag 20 mei
- Tijd: 10.00 uur – 12.00 uur
- Locatie: online
- Meld je aan voor het webinar: Informele zorg en infectiepreventie
Webinar ‘Van richtlijn naar praktijk: gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen in de thuiszorg’
Ben jij thuiszorgmedewerker en wil je weten hoe je jezelf en je cliënten effectief beschermt tegen infectieziekten zoals MRSA? Meld je aan voor dit korte en praktische webinar en ga met concrete tips aan de slag in jouw dagelijkse werk!
- Datum: dinsdag 20 mei
- Tijd: 14.00 uur – 15.00 uur
- Locatie: online
- Meld je aan voor het webinar: ‘van richtlijn naar praktijk: gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) in de thuiszorg'
Wil je weten hoe je zelf een infectiepreventieweek kunt organiseren?
Céline Merkens werkte nog maar net bij Silverein als kwaliteitsverpleegkundige en organiseerde al snel een themaweek over infectiepreventie. ‘Ik zag dat het thema aandacht nodig had. Het is een risico als je bijvoorbeeld met je handschoenen aan door de gang loopt.’ Maar hoe pak je een themaweek aan? Céline deelt haar inzichten en tips.
Webinar ‘MUIZ in de praktijk: signaleren, delen, handelen’
Tijdens dit webinar zullen verschillende professionals hun ervaringen met MUIZ (Meldpunt Uitbraken en InfectieZiekten & BRMO) delen. Waarom helpt MUIZ om een veilige keten te creëren? Wat is het belang van een goede surveillance en wat kan signalering betekenen in de regio? Onze gasten zullen hun ervaringen delen en met elkaar in gesprek gaan over deze onderwerpen.
- Datum: donderdag 22 mei
- Tijd: 19.00 – 20.30 uur
- Locatie: online
- Meld je aan voor het webinar: MUIZ in de praktijk: Signaleren, Delen, Handelen
Verder aan de slag met infectiepreventie?
Hoe zorg je ervoor dat schoon en veilig werken vanzelfsprekend wordt in jouw organisatie? Zodat jullie infecties bij kwetsbare ouderen kunnen voorkomen?